[O1] Trzęsie nadwozie powyżej 140 km/h

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuzyn_1
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 25

Witam wszystkich,
    moje pytanie i niewiedza wywodzą się z faktu, iż jeżdżę skodą dopiero od tygodnia.
    Problem dotyczy Skody z 2003 roku, 1,9 tdi, 90KM wersja wyposażenia Selection.
    Autko zostało sprowadzone z Niemiec. W opisie wersji znalazłem, iż posiada komputer pokładowy. Oczywiście w prawej manetce są 3 przyciski, ale ich naciskanie nie powoduje żadnych zmian na wyświetlaczu.
    Czy jest to wina przycisków, a może ten model wcale nie posiada takich funkcji, jak to sprawdzić?
    Zauważyłem że gdy temperatura spadnie poniżej 5 stopni na lewym wyświetlaczu zamiast godziny wyświetlana jest właśnie temperatura otoczenia- czy żeby powrócić do godziny należy naciskać te przyciski w manetce, bo to też nie działa?
    Proszę o pomoc i pozdrawiam
  • Bazyli76
    Rider
    • 2006
    • 487

Witajcie

No właśnie zmieniłem kółka ostatnio na 17'' do tego dołożyłem oponki 225/45. I zaczęło trząść budą powyżej 140 km/h. Co ważne nie drży kierownica. Najdotkliwiej odczuwa to... dupa na fotelu. Co to może być???

Dodam tylko, że przed założeniem w/w kół wszystko było idealnie, felgi ATS nówki z fabryki, byłem przy obuwaniu w nowe oponki i przyglądałem się na wyważarce czy nie biją, nie są krzywe itd. itp. Opony nówki Pirelli P Zero Rosso nigdy wcześniej nie jeżdżone aczkolwiek rok produkcji 2004. Ciśnienie wporządku. Wyważone wszystko ok. Byłem przy wyważaniu i wszystko widziałem.

Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to przy zakładaniu kół wyszło, że jeden pierścien centrujący jest pęknięty... Czy to może być przyczyną takiego zachowania auta?

Komentarz

• Jackal
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2004
      • 758

Zamieszczone przez Bazyli76
      Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to przy zakładaniu kół wyszło, że jeden pierścien centrujący jest pęknięty... Czy to może być przyczyną takiego zachowania auta?
      Jak najbardziej TAK :!:
      bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
      Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
      Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• Bazyli76
        Rider
        • 2006
        • 487

Ok. Domyślam się, że w jakiś sposób sie te pierścienie dobiera. Możecie określić co i jak bo w temacie zielony jestem. A pierścienie dostałem z felgami przy zakupie podawałem jakie auto i taki komplet dostałem. Jeszcze jedno zdziwiło mnie trochę, że pierścienie które dostałem są plastikowe :shock: Gumiarze stwierdzili, że one bardziej są do montażu potrzebne i że fakt iż jeden jest pęknięty nie będzie przeszkadzał. No cóż najwyraźniej nie mieli racji...

Dodam tylko O1 combi AHF felgi ATS Sirius (nie wiem czy to ma znaczenie przy doborze pierścieni).

Komentarz

Pracuję...